سیاست‌های کلی نظام در امور پدافند غیرعامل

اطلاعات محتوای کاربردی

ابلاغ سیاست‌های کلی نظام در امور پدافند غیرعامل از سوی رهبر انقلاب اسلامی
  • مدت زمان مطالعه: 5 دقیقه
  • دسته: اسناد بالادستی مدیریت بحران
  • تاریخ ثبت: 1402/06/11
  • تعداد بازدید: 772

رھﺒﺮ اﻧﻘﻼب اﺳﻼﻣﯽ ﺳﯿﺎﺳﺖھﺎی ﮐﻠﯽ ﻧﻈﺎم در اﻣﻮر ﭘﺪاﻓﻨﺪ ﻏﯿﺮﻋﺎﻣﻞ را اﺑﻼغ ﮐﺮدﻧﺪ.
ﭘﯿﺶﻧﻮﯾﺲ اﯾﻦ ﺳﯿﺎﺳﺖھﺎ ﭘﯿﺶ از اﯾﻦ در ﻣﺠﻤﻊ ﺗﺸﺨﯿﺺ ﻣﺼﻠﺤﺖ ﻧﻈﺎم ﺗﮫﯿﻪ و ﺑﻪ ﻣﺤﻀﺮ ﺣﻀﺮت آﯾﺖﷲ ﺧﺎﻣﻨﻪای ﺗﻘﺪﯾﻢ ﺷﺪه ﺑﻮد. ﻣﺘﻦ ﮐﺎﻣﻞ اﯾﻦ ﺳﯿﺎﺳﺖ ھﺎی اﺑﻼﻏﯽ ﮐﻪ ﺑﻪ ﻋﻨﻮان راھﻨﻤﺎی دﺳﺘﮕﺎه ھﺎی اﺟﺮاﯾﯽ، ﺗﻘﻨﯿﻨﯽ و ﻧﻈﺎرﺗﯽ، ﺧﻂ ﻣﺸﯽ و ﺟﮫﺖﮔﯿﺮی ﻧﻈﺎم را در ﺑﺨﺶ ﻣﺬﮐﻮر ﺗﻌﯿﯿﻦ ﻣﯽﮐﻨﺪ، ﺑﻪ ﺷﺮح زﯾﺮ اﺳﺖ:

١- ﺗﺄﮐﯿﺪ ﺑﺮ ﭘﺪاﻓﻨﺪ ﻏﯿﺮﻋﺎﻣﻞ ﮐﻪ ﻋﺒﺎرت اﺳﺖ از ﻣﺠﻤﻮﻋﻪ اﻗﺪاﻣﺎت ﻏﯿﺮﻣﺴﻠﺤﺎﻧﻪ ﮐﻪ ﻣﻮﺟﺐ اﻓﺰاﯾﺶ ﺑﺎزدارﻧﺪﮔﯽ، ﮐﺎھﺶ آﺳﯿﺐ ﭘﺬﯾﺮی، ﺗﺪاوم ﻓﻌﺎﻟﯿﺖھﺎی ﺿﺮوری، ارﺗﻘﺎء ﭘﺎﯾﺪاری ﻣﻠﯽ و ﺗﺴﮫﯿﻞ ﻣﺪﯾﺮﯾﺖ ﺑﺤﺮان در ﻣﻘﺎﺑﻞ ﺗﮫﺪﯾﺪات و اﻗﺪاﻣﺎت ﻧﻈﺎﻣﯽ دﺷﻤﻦ ﻣﯽﮔﺮدد.
٢- رﻋﺎﯾﺖ اﺻﻮل و ﺿﻮاﺑﻂ ﭘﺪاﻓﻨﺪ ﻏﯿﺮﻋﺎﻣﻞ از ﻗﺒﯿﻞ اﻧﺘﺨﺎب ﻋﺮﺻﻪ اﯾﻤﻦ، ﭘﺮاﮐﻨﺪهﺳﺎزی ﯾﺎ ﺗﺠﻤﯿﻊ ﺣﺴﺐ ﻣﻮرد، ﺣﺴﺎﺳﯿﺖزداﯾﯽ، اﺧﺘﻔﺎء، اﺳﺘﺘﺎر، ﻓﺮﯾﺐ دﺷﻤﻦ و اﯾﻤﻦ ﺳﺎزی ﻧﺴﺒﺖ ﺑﻪ ﻣﺮاﮐﺰ ﺟﻤﻌﯿﺘﯽ و ﺣﺎﺋﺰ اھﻤﯿﺖ ﺑﻮﯾﮋه در طﺮﺣﮫﺎی آﻣﺎﯾﺶ ﺳﺮزﻣﯿﻨﯽ و طﺮح ھﺎی ﺗﻮﺳﻌﻪ آﯾﻨﺪه ﮐﺸﻮر.
٣- طﺒﻘﻪﺑﻨﺪی ﻣﺮاﮐﺰ، اﻣﺎﮐﻦ و ﺗﺄﺳﯿﺴﺎت ﺣﺎﺋﺰ اھﻤﯿﺖ ﺑﻪ ﺣﯿﺎﺗﯽ، ﺣﺴﺎس و ﻣﮫﻢ و روزآﻣﺪﮐﺮدن آن در ﺻﻮرت ﻟﺰوم.
۴- ﺗﮫﯿﻪ و اﺟﺮای طﺮح ھﺎی ﭘﺪاﻓﻨﺪ ﻏﯿﺮﻋﺎﻣﻞ(ﺑﺎ رﻋﺎﯾﺖ اﺻﻞ ھﺰﯾﻨﻪ – ﻓﺎﯾﺪه)در ﻣﻮرد ﻣﺮاﮐﺰ، اﻣﺎﮐﻦ و ﺗﺎﺳﯿﺴﺎت ﺣﺎﺋﺰ اھﻤﯿﺖ (ﻧﻈﺎﻣﯽ و ﻏﯿﺮﻧﻈﺎﻣﯽ) ﻣﻮﺟﻮد و در دﺳﺖ اﺟﺮاء ﺑﺮ اﺳﺎس اوﻟﻮﯾﺖﺑﻨﺪی و اﻣﮑﺎﻧﺎت ﺣﺪاﮐﺜﺮ ﺗﺎ ﭘﺎﯾﺎن ﺑﺮﻧﺎﻣﻪ ﺷﺸﻢ و ﺗﺄﻣﯿﻦ اﻋﺘﺒﺎر ﻣﻮرد ﻧﯿﺎز.
۵- ﺗﮫﯿﻪ طﺮح ﺟﺎﻣﻊ ﭘﺪاﻓﻨﺪ ﻏﯿﺮﻋﺎﻣﻞ در ﺑﺮاﺑﺮ ﺳﻼﺣﮫﺎی ﻏﯿﺮﻣﺘﻌﺎرف ﻧﻈﯿﺮ ھﺴﺘﻪای، ﻣﯿﮑﺮوﺑﯽ و ﺷﯿﻤﯿﺎﯾﯽ.
۶- دو ﯾﺎ ﭼﻨﺪﻣﻨﻈﻮره ﮐﺮدن ﻣﺴﺘﺤﺪﺛﺎت، ﺗﺄﺳﯿﺴﺎت و ﺷﺒﮑﻪ ھﺎی ارﺗﺒﺎطﯽ و ﻣﻮاﺻﻼﺗﯽ در ﺟﮫﺖ ﺑﮫﺮهﮔﯿﺮی ﭘﺪاﻓﻨﺪی از طﺮﺣﮫﺎی ﻋﻤﺮاﻧﯽ و ﺑﻮﯾﮋه در ﻣﻨﺎطﻖ ﻣﺮزی و ﺣﺴﺎس ﮐﺸﻮر.
٧- ﻓﺮھﻨﮓ ﺳﺎزی و آﻣﻮزش ﻋﻤﻮﻣﯽ در زﻣﯿﻨﻪ ﺑﻪ ﮐﺎرﮔﯿﺮی اﺻﻮل و ﺿﻮاﺑﻂ ﭘﺪاﻓﻨﺪ ﻏﯿﺮﻋﺎﻣﻞ در ﺑﺨﺶ دوﻟﺘﯽ و ﻏﯿﺮدوﻟﺘﯽ، ﭘﯿﺶﺑﯿﻨﯽ ﻣﻮاد درﺳﯽ در ﺳﻄﻮح ﻣﺨﺘﻠﻒ آﻣﻮزﺷﯽ و ﺗﻮﺳﻌﻪ ﺗﺤﻘﯿﻘﺎت در زﻣﯿﻨﻪ ﭘﺪاﻓﻨﺪ ﻏﯿﺮﻋﺎﻣﻞ.
٨- رﻋﺎﯾﺖ طﺒﻘﻪﺑﻨﺪی اطﻼﻋﺎت طﺮﺣﮫﺎی ﭘﺪاﻓﻨﺪ ﻏﯿﺮﻋﺎﻣﻞ.
٩- ﻣﻤﺎﻧﻌﺖ از اﯾﺠﺎد ﺗﺄﺳﯿﺴﺎت ﭘﺮﺧﻄﺮ در ﻣﺮاﮐﺰ ﺟﻤﻌﯿﺘﯽ و ﺑﯿﺮون ﺑﺮدن اﯾﻨﮕﻮﻧﻪ ﺗﺄﺳﯿﺴﺎت از ﺷﮫﺮھﺎ و ﭘﯿﺸﺒﯿﻨﯽ ﺗﻤﮫﯿﺪات اﯾﻤﻨﯽ ﺑﺮای آن دﺳﺘﻪ از ﺗﺄﺳﯿﺴﺎﺗﯽ ﮐﻪ وﺟﻮد آﻧﮫﺎ اﻟﺰاﻣﯽ اﺳﺖ و ﻣﻤﺎﻧﻌﺖ از اﯾﺠﺎد ﻣﺮاﮐﺰ ﺟﻤﻌﯿﺘﯽ در اطﺮاف ﺗﺄﺳﯿﺴﺎت ﭘﺮﺧﻄﺮ ﺑﺎ ﺗﻌﯿﯿﻦ ﺣﺮﯾﻢ ﻻزم.
١٠- ﺣﻤﺎﯾﺖ ﻻزم از ﺗﻮﺳﻌﻪ ﻓﻨﺎوری و ﺻﻨﺎﯾﻊ ﻣﺮﺗﺒﻂ ﻣﻮرد ﻧﯿﺎز ﮐﺸﻮر در ﭘﺪاﻓﻨﺪ ﻏﯿﺮﻋﺎﻣﻞ ﺑﺎ ﺗﺄﮐﯿﺪ ﺑﺮ طﺮاﺣﯽ و ﺗﻮﻟﯿﺪ داﺧﻠﯽ.
١١- ﺑﻪ ﮐﺎرﮔﯿﺮی اﺻﻮل و ﺿﻮاﺑﻂ ﭘﺪاﻓﻨﺪ ﻏﯿﺮﻋﺎﻣﻞ در ﻣﻘﺎﺑﻠﻪ ﺑﺎ ﺗﮫﺪﯾﺪات ﻧﺮماﻓﺰاری و اﻟﮑﺘﺮوﻧﯿﮑﯽ و ﺳﺎﯾﺮ ﺗﮫﺪﯾﺪات ﺟﺪﯾﺪ دﺷﻤﻦ ﺑﻪ ﻣﻨﻈﻮر ﺣﻔﻆ و ﺻﯿﺎﻧﺖ ﺷﺒﮑﻪ ھﺎی اطﻼعرﺳﺎﻧﯽ، ﻣﺨﺎﺑﺮاﺗﯽ و راﯾﺎﻧﻪای.
١٢- ﭘﯿﺸﺒﯿﻨﯽ ﺳﺎزوﮐﺎر ﻻزم ﺑﺮای ﺗﮫﯿﻪ طﺮﺣﮫﺎی ﻣﺸﺘﺮک اﯾﻤﻨﺴﺎزی و اﯾﺠﺎد ھﻤﺎھﻨﮕﯽ در ﺳﺎﯾﺮ طﺮﺣﮫﺎ و ﺑﺮﻧﺎﻣﻪھﺎ و ﻣﺪﯾﺮﯾﺖ ﻧﮫﺎدھﺎی ﻣﺴﺌﻮل، در دو ﺣﻮزه ﭘﺪاﻓﻨﺪ ﻏﯿﺮﻋﺎﻣﻞ و ﺣﻮادث ﻏﯿﺮﻣﺘﺮﻗﺒﻪ در ﺟﮫﺖ ھﻢاﻓﺰاﯾﯽ و ﮐﺎھﺶ ھﺰﯾﻨﻪھﺎ.
١٣- اﯾﺠﺎد ﻣﺮﮐﺰی ﺑﺮای ﺗﺪوﯾﻦ طﺮاﺣﯽ، ﺑﺮﻧﺎﻣﻪرﯾﺰی و ﺗﺼﻮﯾﺐ اﺻﻮل و ﺿﻮاﺑﻂ، اﺳﺘﺎﻧﺪاردھﺎ، ﻣﻌﯿﺎرھﺎ، ﻣﻘﺮرات و آﯾﯿﻦ ﻧﺎﻣﻪھﺎی ﻓﻨﯽ ﭘﺪاﻓﻨﺪﻏﯿﺮﻋﺎﻣﻞ و ﭘﯿﮕﯿﺮی و ﻧﻈﺎرت ﺑﺮ اﻋﻤﺎل آﻧﮫﺎ.

مطالب مرتبط
آخرین مطالب

با تایید این پیام، با سیاست حفظ حریم خصوصی و استفاده از کوکی های ما موافقت می کنید.