پایگاه جامع مدیریت بحرانهای طبیعی و انسانساز ایران؛ اولین و تنها مرجع جامعِ تخصصی در حوزههای فنی، علمی و اجرایی بحرانهای طبیعی و انسانساز (پدافند غیرعامل) در کشور ایران است.
وقوع بیش از دو هزار و پانصد سیل، از دهه سی تاکنون، در تهران
تعداد 0 نظر
تعداد 285 بازدید
سعید اسلامی
25 خرداد
از دهه 30 تاکنون بیش از 7 هزار سیل در کشور رخ داده است که 2 هزار و 598 فقره آن مربوط به تهران است، تهران با داشتن 17 حوزه آبخیز به مساحت 75 هزار هکتار یکی از مناطق سیل خیز کشور است.
در یک قرن گذشته سیلهای متعددی در شهر تهران رخ داده که منجر به خسارات مالی و جانی شده اند. در هفتاد سال گذشته بیش از دو هزار و پانصد سیل، در شهر تهران اتفاق افتاده است. این سیل ها در مناطقی بوده که عملیات آبخیزداری در آنجا انجام نشده است.
سیلاب از جمله بلایای طبیعی است که اگر درست کنترل و مدیریت نشود زیانهای بسیاری به بار میآورد و علاوه بر آسیب به محیط زیست، زیانهای مالی و جانی برای انسان را نیز به همراه دارد. از دهه 30 تاکنون بیش از 7 هزار سیل در کشور رخ داده است که 2 هزار و 598 فقره آن مربوط به تهران است، تهران با داشتن 17 حوزه آبخیز به مساحت 75 هزار هکتار یکی از مناطق سیل خیز کشور است. در 17 آبراهه در اطرف تهران از بالا دست جریانهای سیلابی وارد شهر تهران میشود و بررسیهای تاریخی وقوع سیلابهای شهر تهران در قرن گذشته نشان میدهد که این رخداد دوره بازگشت بین 30 تا 70 ساله دارد. سازه های آبخیزداری هم نقش مهمی در کنترل سیل دارد نمونه موفق آن سیل اخیر فیروزکوه بود که سازه های آبخیزداری اطراف این شهر، روستاهای اطراف را نجات داد. روشهای بیولوژیکی، مکانیکی، بیومکانیکی و تهیه نقشههای خطر سیل از راهکارهای اصولی کنترل سیل است که نقش مهمی در کاهش خسارات دارد
0 نظر