پایگاه جامع مدیریت بحرانهای طبیعی و انسانساز ایران؛ اولین و تنها مرجع جامعِ تخصصی در حوزههای فنی، علمی و اجرایی بحرانهای طبیعی و انسانساز (پدافند غیرعامل) در کشور ایران است.
تماس با ماطرح ساماندهی و خروج مراکز پر خطر برای 55 شهر، در دستور کار سازمان پدافند غیرعامل کشور در سال 1402
در سال 1402، طرح ساماندهی و خروج مراکز پر خطر برای 55 شهر در دستور کار سازمان پدافند غیرعامل کشور قرار داده شد. همچنین در برنامه هفتم توسعه پیشنهاد شد که خروج مراکز پرخطر از شهرها به عنوان یک تکلیف در نظر گرفته شود.
سردار غلامرضا جلالی در هشتمین همایش ملی پدافند شیمیایی گفت: امسال در برنامه 1402 برای 55 شهر، طرح ساماندهی و خروج مراکز پرخطر از شهر را پیشبینی کردهایم و در برنامه هفتم هم به مجلس پیشنهاد دادهایم که اگر این طرح تصویب شود برای فرماندار، استاندار و شهردار و مسئول حوزه صنعت تکلیف ایجاد کند که مراکز پرخطر شهری که برای مردم خطر دارد حتماً باید از شهر خارج شود. همه جای دنیا شهرکی به نام زیرساختهای پرخطر دارند. در آن شهرک زیرساختها و ابزارها، کنترل و مقابله را قرار میدهند و بعد زیرساختها را در جایی متمرکز میکنند که برای شهر پرخطر نباشد و با ملاحظاتی خاصی آن را کنترل میکنند. تصمیم امسال سازمان پدافند غیرعامل این است که دستگاههای مسئول را در برنامه امسال مکلف کردهایم که حتما از شهرها خارج شوند که آنهایی که به لحاظ خدمات شهری لازم است داخل شهر بمانند باید حتماً مصون سازی شوند و مخاطرهای متوجه مردم نباشد. یا باید آنها را کوچک یا باید فاصلهشان را زیاد کرد و یا باید ابزارهایی به آن اضافه کرد ضمن اینکه روشهای همسازی برای آنها وجود دارد. بنابراین توسعه زیرساختها و برنامههای پتروشیمی و شیمیایی کشور نهتنها نباید به توسعه آسیب پذیری و توسعه مخاطرات برای مردم منجر شود بلکه باید به توسعه ثروت و خلق موقعیت شغلی و خدمت بهتر به مردم منجر شود و ما باید در تعامل خوبی با دستگاهها موضوع مخاطره را جدی بگیریم.
مرتضی شاهمیرزایی، مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی هم در این همایش با اشاره به ماهیت و حساسیت صنایع نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی اظهار کرد: کوچکترین مورد رعایت نکردن اصول ایمنی یا بیاحتیاطی در عملیات و فرآورش برخی مواد شیمیایی در این صنایع به حادثه منجر خواهد شد. وی با بیان اینکه اهمیت مضاعفی برای اعمال ضوابط و مقررات پدافند شیمیایی در صنایع نفت و گاز بهویژه صنعت پتروشیمی در پاییندست آن باید قائل بود، افزود: شرکت ملی صنایع پتروشیمی از گذشته مقررات سختگیرانهای در مناطق عملیاتی صنعت پتروشیمی اعمال کرده است. شاهمیرزایی با تأکید بر اینکه تولیدات و مجتمعهای پتروشیمی هر ساله از سوی مجامع بینالمللی پایش میشوند، تصریح کرد: صنعت پتروشیمی ایران از بالندهترین صنایع پتروشیمی جهان است و اصول و استانداردهای علمی و ایمنی در سطح بینالمللی در این صنعت رعایت میشود. وی ظرفیت نصبشده صنعت پتروشیمی ایران را حدود سالانه 92 میلیون تن دانست و ادامه داد: صنعت پتروشیمی ایران با راهبری و سیاستگذاری شرکت ملی صنایع پتروشیمی از سوی هلدینگها، سرمایهگذاران و سهامدارانی که همه پایبند به ضوابط و مقررات ایمنی هستند، اداره میشود. شاهمیرزایی با تأکید بر اینکه برنامه راهبردی صنعت پتروشیمی در دولت سیزدهم در حال تدوین کامل است، افزود: بر اساس این برنامه، افزون بر اینکه تمام محصولات صنعت پتروشیمی جهان در ایران نیز تولید خواهد شد، برای الزامات ایمنی، پدافند شیمیایی، مسائل بهینهسازی و سرمایهگذاری، زنجیره تأمین خوراک، کالا و تجهیزات، همچنین بازارسازی برای محصولات نیز برنامهریزی میشود.
با تایید این پیام، با سیاست حفظ حریم خصوصی و استفاده از کوکی های ما موافقت می کنید.
0 نظر