مک کارتی اصول زیر را با مدیریت بحران مرتبط میداند:
اصل نیاز به اطلاعات:
استفاده از اطلاعات با هدف افزایش ظرفیت و توانمندی مدیران و کارگزاران بحران، در درک پیچیدگی و حساسیتهای موقعیت بحرانی و اتخاذ تصمیمهای نافذ و اثربخش، یک ضرورت و اصل انکارناپذیر است.
کنترل ابزار در رسیدن به هدف:
به منظور جلوگیری از افزایش تنشهای حاصل از بحران، طرفین درگیر باید از ابزار زور و فشار تنها در حد ضرورت و به صورت محدود استفاده کنند؛ زیرا اصرار بیش از حد در به کارگیری اهرمهای فشار، طرف مقابل را وادار به مقاومت و واکنش بیشتری کرده و این روند، بحران را تشدید و غیر قابل کنترل مینماید.
برنامهریزی شرایط اضطراری و توانمندیها:
این اصل بر ایجاد قدرت و توانمندی مدیریت بحران در برنامهریزی استراتژیک برای شرایط اضطراری تأکید دارد. رمز واقعی مدیریت بحران، توانمندسازی مدیران بحران در ایجاد انعطاف و ظرفیت لازم در بخشهای مختلف اداری جهت انتقال آسان، مطمئن و کم هزینه از وضعیت بحرانی به شرایط عادی است.
اصل ارتباط:
این اصل بر اهمیت ارتباط در مدیریت بحران تأکید دارد. سبک و سیاق مدیریت بحران و رابطهی تولید کننده – مصرف کننده، نقش مهمی در تعیین شیوهی دستیابی به ارتباط ایفا میکند.
اصل مشروعیت:
این اصل بر مشروعیت استفاده از ابزار و روشهای مقابله با بحران تأکید دارد. شرط موفقیت در مواجهه با بحران، کسب حمایتهای مردمی از اقدامهای مدیریت بحران میباشد که در صورت مشروع بودن ابزار و روشهای برخورد با بحران حاصل میشود.
اصل محدودیت هدف:
به منظور جلوگیری از تشدید بحران، طرفین درگیر در بحران باید اهداف خود را محدود نمایند. اتخاذ اهداف نامحدود و اصرار بر تحقق این هدفها در شرایط بحران منجر به گسترش دامنهی بحران و فعال شدن اهداف حاشیهای در محیط بحران میشود.
با تایید این پیام، با سیاست حفظ حریم خصوصی و استفاده از کوکی های ما موافقت می کنید.
0 نظر