پایگاه جامع مدیریت بحرانهای طبیعی و انسانساز ایران؛ اولین و تنها مرجع جامعِ تخصصی در حوزههای فنی، علمی و اجرایی بحرانهای طبیعی و انسانساز (پدافند غیرعامل) در کشور ایران است.
تماس با ماوضعیت بسیار متفاوت آبی، نسبت به سالهای گذشته و خشکسالی های پی در پی، دلیل افت شدید حجم ذخایر سدها
امسال وضعیت بسیار متفاوتی نسبت به سال های گذشته داریم و خشکسالی های پی در پی موجب افت شدید حجم ذخایر سدها شده و با توجه به اینکه عمده آب این کلانشهر از منابع سطحی تامین میشود، وضعیت دشواری را در تأمین آب مشهد در تابستان پیش رو خواهیم داشت.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب مشهد در مصاحبه رادیویی با برنامه پرس و جو اظهار کرد: ما امسال وضعیت بسیار متفاوتی نسبت به سال های گذشته داریم و خشکسالی های پی در پی موجب افت شدید حجم ذخایر سدها شده و با توجه به اینکه عمده آب این کلانشهر از منابع سطحی تامین میشود، وضعیت دشواری را در تأمین آب مشهد در تابستان پیش رو خواهیم داشت. برنامه و پروژه های متعدد در دستور کار شرکت آب و فاضلاب مشهد و شرکت آب منطقه ای خراسان رضوی قرار گرفته و به صورت شبانه روزی در حال انجام است منتها بحث اصلی این است که باید قبول کنیم که با شرایط حادی رو به رو هستیم و یکی از مهمترین اقدامات موثر در مواجهه با این شرایط، کاهش مصرف از سوی شهروندان عزیز می باشد حتی اگر مصرف متعادل و مناسب باشد. مهندس اسماعیلیان اظهار داشت: ما امسال باید بتوانیم مصرف آب خود را به نصف کاهش دهیم؛ سرانه آب خانگی هر شهروند مشهدی 120 لیتر در شبانه روز است که رقم بالایی نیست اما با توجه به شرایط محیطی می بایست به نصف کاهش یابد. استان خراسان رضوی در از نظر میزان بارندگی در رده آخر کشور قرار دارد و ما بیشترین کاهش بارندگی را در این حوزه شاهد بوده ایم. وی افزود: در استان خراسان رضوی نیز وضعیت مشهد وخیم تر از سایر استان است به این صورت که بارندگی در سال آبی جاری در شهرستان مشهد 83 میلیمتر بوده که در شرایط عادی باید 235 میلیمتر می بود و 65 درصد کاهش بارندگی نسبت به دوره آماری اتفاق افتاده است. مهندس اسماعیلیان بیان کرد: از ابتدای سال جاری بارندگی مشهد کمتر از 18 میلیمتر بوده که نسبت به سال گذشته سال خشک تری را شاهد هستیم. مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب مشهد تصریح کرد: عمده آب کلانشهر مشهد از منابع سطحی و سدها تامین می شود و خشکسالی های اخیر به شدت باعث کاهش این منابع شده و متاسفانه در حال حاضر کمتر از 12 درصد حجم ذخایر سدها آب دارد. مهندس حسین اسماعیلیان همچنین خاطرنشان کرد: حوزه شهرستان مشهد به طور متوسط 3/1 سانتی گراد افزایش دمای هوا هم داشته است که به نوبه خود موجب افزایش مصرف آب می شود.ما امسال باید بتوانیم مصرف آب خود را به نصف کاهش دهیم؛ سرانه آب خانگی هر شهروند مشهدی 120 لیتر در شبانه روز است که رقم بالایی نیست اما با توجه به شرایط محیطی می بایست به نصف کاهش یابد. وی افزود: در حوزه مدیریت مصرف، سه محور اصلی استحمام، کولرهای آبی و فلاش تانک های سرویس های بهداشتی باید مورد توجه بیشتر قرار گیرد چراکه در هر کدام از این حوزه ها با اقداماتی کوچک همچون کاهش زمان استحمام ، قراردادن بطری آب در فلاش تانک و بررسی شناور کولر به لحاظ جلوگیری از نشتی می توان میزان مصرف آب را تا حد چشمگیری کاهش داد.
با تایید این پیام، با سیاست حفظ حریم خصوصی و استفاده از کوکی های ما موافقت می کنید.
0 نظر