پایگاه جامع مدیریت بحرانهای طبیعی و انسانساز ایران؛ اولین و تنها مرجع جامعِ تخصصی در حوزههای فنی، علمی و اجرایی بحرانهای طبیعی و انسانساز (پدافند غیرعامل) در کشور ایران است.
تماس با مابا توجه به افزایش روز افزون حجم اطلاعات، پردازش و مصورسازی آن یکی از مهمترین اقدامات اساسی بعد از ایجاد بانکهای اطلاعاتی میباشد. اهمیت و حساسیت شرایط بحران، ضرورت راهاندازی زیرساخت اطلاعات مکانی مورد نیاز بحران را دوچندان میکند و در ادامه به بررسی چرایی اهمیت زیرساخت اطلاعات مکانی در شرایط بحران و ویژگیهای یک زیرساخت اطلاعات مکانی خوب، میپردازیم.
با توجه به افزایش روز افزون حجم اطلاعات، پردازش و مصورسازی آن یکی از مهمترین اقدامات اساسی بعد از ایجاد بانکهای اطلاعاتی میباشد. امروزه بخش قابل توجهی از اطلاعات، از جنس اطلاعات مکانی میباشند. تصور کنید حتی اطلاعاتی مانند بانک اطلاعات منابع انسانی، دارای مشخصههایی از جنس آدرس میباشد و از این رو بهتر است در قالب بانک اطلاعات مکانی (Shapefile) ذخیره شود.
زمانی که اطلاعات در قالب اطلاعات مکانی (Shapefile) ذخیره شود، میتواند علاوه بر دربرداشتن جدولی از مشخصهها (مشابه دیگر پایگاههای اطلاعاتی)، مکان دقیق روی نقشه را نیز در خود جای دهد. این ویژگی مهم، مصورسازی اطلاعات را تسهیل میکند و امکان استفاده و بهرهمندی از اطلاعات در زمان مورد نیاز، فراهم میشود.
لازم به ذکر است، لازمهی برخورداری از امکان مصورسازی اطلاعات مکانی، داشتن یک زیرساخت اطلاعات مکانی است و از این رو سیستمهای اطلاعات مکانی دارای اهمیت بسیار زیادی میباشند.
شرایط بحرانی همواره غیرقابل پیشبینی و نیازمند تصمیمگیریهای بزرگ و کلان به منظور مدیریت هرچه سریعتر و کارآمدتر شرایط است. علاوه بر این، به دلیل حساسیتهای بیشتر در زمان رخداد یک حادثه یا بحران، اغلب افراد تصمیمگیر فشار روانی زیادی را در لحظه تصمیمگیری تجربه میکنند که امر تصمیمگیری و تمرکز لازم برای آن را دشوار میسازد.
با توجه به این مهم، ابزارهای پشتیبان تصمیم اهمیتی دوچندان پیدا میکنند و ضرورت مصورسازی اطلاعات و بهرهمندی و گزارشگیری سریع و چابک از بانکهای اطلاعاتی جمعآوری شده پیش از وقوع بحران، بیش از پیش است.
عموما ضرورت ایجاد بانکهای اطلاعاتی برای همگان محرز شده است اما متاسفانه در شرایطی که باید براساس آنها تصمیماتی گرفته شود، به دلیل پیچیدگی و زمانبر بودن تهیه گزارش از آن، غیرقابل استفاده است.
همانطور که گفته شد، مصورسازی اطلاعات مکانی امکان گزارشگیری سریع و چابک را فراهم میآورد. این امر در شرایط بحران و برای مدیریت بحران چابک، امری ضروری و حیاتی است.
پیش از این اهمیت وجود یک زیرساخت اطلاعات مکانی را بررسی کردیم و حال به ویژگیهای مورد نیاز برای یک زیرساخت اطلاعات مکانی میپردازیم.
زیرساخت اطلاعات مکانی باید امکان مشاهده دادههای مکانی (Shapefile) را در قالب WMS فراهم کند. همچنین امکان ویرایش و بهروزرسانی اطلاعات، شامل ویرایش جدول مشخصه لایه مکانی و ویرایش مرزهای لایه مکانی را داشته باشد که این قابلیت برای دادههای مکانی در قالب WFST فراهم میشود.
جهت گویاسازی و درک بهتر دادههای مکانی، باید امکان رنگبندی (Render and Classify) و برچسبگذاری اطلاعات نمایشی روی نقشه، وجود داشته باشد و امکان گرفتن انواع خروجی تصویر، Pdf و ... در سایزهای دلخواه، فراهم شود.
با ویژگیهای ارائه شده (WMS لایه، WFST لایههای نیازمند ویرایش و بهروزرسانی، ویرایش جدول مشخصه لایه مکانی، ویرایش مرزهای لایه مکانی، رنگبندی (Render and Classify)، برچسبگذاری)، کلیه قابلیتهای مورد نیاز برای ایجاد پایگاه اطلاعات مکانی و مصورسازی و نمایش اطلاعات روی نقشه، میسر میشود.
یکی از پایهایترین ویژگیهای مورد نیاز به منظور تحلیل و گزارشگیری از اطلاعات، جستجو پیشرفته (Query) بر روی دادهها است و جهت تحلیلهای مکانی روی چند لایه مکانی، بهتر است زیرساخت اطلاعات مکانی امکان تحلیل همپوشانی (Feature Overlay-Intersect) را نیز داشته باشد. همچنین بهتر است بستری برای نمایش داشبوردهای مکانی از اطلاعات جدول مشخصههای لایه، وجود داشته باشد.
جهت دریافت مشاوره یا دریافت خدمت راهاندازی زیرساخت اطلاعات مکانی بحران، با ما تماس بگیرید.
با تایید این پیام، با سیاست حفظ حریم خصوصی و استفاده از کوکی های ما موافقت می کنید.